Uitverkocht in Nederland, MSME Products geassisteerd door Pertamina Verkocht op de wereldmarkt

Sold out in the Netherlands, MSME Products assisted by Pertamina Sold in the Global Market

Producten van Pertamina's MSME's waren uitverkocht op de Nederlandse Tong Tong Fair 2022 van 1 t/m 11 september 2022, ook al waren sommige producten uitverkocht terwijl de tentoonstelling nog liep.

De voedingsproducten van Pertamina UMKM, Dapur Bunda Duri, De Harvest Jaya en Bakul Jamu Euis zijn allemaal uitverkocht. Evenzo zijn de modeproducten van Godhong Print, Dela Tapis, Sasirangan evenals de handwerkproducten van Joglo Ayu Tenan en Bahalap ook zeer aantrekkelijk voor bezoekers.

Tong Tong Fair 2022 is op zondag (11/9) officieel gesloten. De tentoonstelling van cultuur en producten van MSE's uit Indonesië werd bezocht door meer dan 70 duizend mensen.

De Indonesische ambassadeur in Nederland, HE Mayerfas, verwelkomde de reorganisatie van de Tong Tong Fair na 2 jaar te zijn geannuleerd vanwege de pandemie. "Dit is mijn eerste ervaring sinds ik als ambassadeur in Nederland ben aangesteld. Ik ben erg blij om het enthousiasme en de reactie te zien van de mensen die het altijd druk hebben en vaak geen tickets meer hebben", zei hij.

Mayerfas verwelkomde ook de deelname van Indonesische staatsbedrijven die een aantal MSME-producten onder hun leiding brachten. "Dit moet blijven gebeuren om MSME's aan te moedigen om wereldwijd te gaan en concurrentievermogen te hebben", concludeerde hij.

Op de Tong Tong Fair in 2022 nam het Indonesische ministerie van staatsbedrijven deel door het SOE Roemah-paviljoen te openen, dat de deelname van verschillende door de staatsondernemingen ondersteunde MKB-bedrijven in Indonesië mogelijk maakte.

Pertamina was aanwezig met 175 soorten superieure producten uit verschillende steden in Indonesië, waaronder Yogyakarta, Balikpapan, Dumai, Banjarmasin, Pontianak, Lampung en Tomohon, Sulawesi. Producten bestaande uit mode, handwerk en voedsel worden geselecteerd via een vrij lang proces nadat ze zijn samengesteld met productkwaliteitscriteria, kwaliteit en niveaus die in overeenstemming moeten zijn met de behoeften van de wereldmarkt.

"Ik ben er trots op dat het Rubik Balado-product de curatie naar Nederland kan doorgeven, de stad Duri Riau trots kan maken, die voorheen geen regionale specialiteiten had", zegt Diah Novi Wulandari, eigenaar van Dapur Bunda Duri, die door MSME is bijgestaan door Pertamina sinds 2020.

Diah, die nu meer dan 15 werknemers in dienst heeft en meer dan 70 MSME-partners in Duri City betrekt bij het runnen van de Dapur Bunda Duri-business, had niet verwacht dat haar producten interessant zouden zijn voor inwoners van Den Haag en omstreken. Zelfs het product was binnen een week uitverkocht.

Naast het Rubik Balado product heeft ook het Godhong Print ecoprint product een plek in de harten van de bezoekers van de Tong Tong Fair in 2022. "Het was iets waar ik nooit van had gedroomd als Godhong's Print product zou kunnen deelnemen aan de Tong Tong Fair in Nederland", zegt Endah Hariyani, eigenaar van Godhong Print.

Ecoprint Print Godhong is een milieuvriendelijk handgemaakt product met een proces van het bedrukken van stoffen met natuurlijke kleurstoffen en het handmatig maken van motieven van bladeren door ze te plakken totdat de motieven op de stof verschijnen. Het gebruik van bladeren van verschillende soorten planten als motief en natuurlijke kleuring geeft een exclusieve indruk omdat geen enkel product exact hetzelfde design zal hebben.

Fajriyah Usman, vice-president van CSR & SMEPP Pertamina, zei dat de Tong Tong Fair 2022 sinds twee weken geleden succesvol is geweest.

“De gekoesterde partners leveren lokale kwaliteitsproducten met een zeer hoge artistieke en culturele waarde. We krijgen veel bezoekers met een aanzienlijk aantal verkopen. Alle bezoekers leken te genieten van het productaanbod en waren enthousiast over de geluksdiptrekking die we gaven," zei hij.

Fajriyah hoopt dat de Tong Tong Fair in 2022 tegemoet kan komen aan de hoop en ambities van Pertamina's mkmo's en de geest van onafhankelijkheid kan aanmoedigen om een ​​sterke en professionele ondernemer te worden.

In samenwerking met de Handelsattaché van de Indonesische Ambassade in Nederland zijn momenteel ook de UMK-producten van Pertamina te zien in het Huis van Indonesië. Trade & Investment House dat is opgericht als een one-stop-shopping waar alles over Indonesië wordt getoond, van producten tot informatie waar potentiële Europese zakelijke spelers naar op zoek zijn.

"Dit belooft een geweldige kans voor MSE's om hun overzeese marketingbereik uit te breiden", concludeerde Fajriyah.

De betrokkenheid van de geassisteerde mkmo's bij de Tong Tong Fair in 2022 is een van de steun van de staatsbedrijven bij het bereiken van ESG (Environmental, Social and Governance) en SDG's (Sustainable Development Goals), met name punt 8, namelijk fatsoenlijk werk en economische groei, die wordt gerealiseerd door middel van financiering en coaching programma's MKB.

Dit maakt deel uit van sociale en milieuverantwoordelijkheid (TJSL), om economische voordelen in de gemeenschap te realiseren en de nationale economie te stimuleren. Door middel van MSME-programma's en de geest van Energizing Your Future streeft Pertamina ernaar om elke Foster Partner te blijven aanmoedigen om een ​​MSME up-class te worden en Go Global te gaan.

Related Posts

Previous
Next Post »
close